Danser Redo zet zich in voor Prinses Beatrix Spierfonds

GORINCHEM - Breakdancer én voormalig finalist van Everybody Dance Now Redo (Redouan Ait Chitt) zet zich belangeloos in voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Voor de DanceOff van het RTL 4 programma is gisteren in Redo's dansschool Root's een filmpje opgenomen. De video is vanaf volgende week te zien op de actiepagina het Prinses Beatrix Spierfonds op de website van Everybody Dance Now.

De DanceOff duurt tot eind april. Tot die tijd kan men Redo's actie voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten steunen door een donatie te doen. Het Prinses Beatrix Spierfonds is sinds kort een samenwerking aangegaan met het RTL 4-dansprogramma Everybody Dance Now. Door zelf met een originele dansactie geld op te halen kan iedereen het Prinses Beatrix Spierfonds steunen. Met de opbrengsten waardoor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten mogelijk wordt gemaakt.

DanceOff is een initiatief van het Prinses Beatrix Spierfonds in samenwerking met Everybody Dance Now. ,,Je doet mee aan de DanceOff door een actie te bedenken waarbij dans centraal staat zoals bijvoorbeeld een dansvoorstelling, danswedstrijd of dansfeestje. Alleen, met je vrienden, dansgroep, klas of team", aldus een woordvoerder van het Spierfonds. De opbrengsten komen volledig ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Door met de DanceOff mee te doen maken de deelnemers ook kans op mooie prijzen zoals finale-kaarten voor Everybody Dance Now of een professionele dansworkshop voor 20 personen. Op de actiepagina www.danceoff.nl is te zien welke acties er tot dusver ingezonden zijn en kan een actiepagina worden geopend om een eigen dansactie te promoten en er ook online geld mee op te halen.

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het doel is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen door middel van wetenschappelijk onderzoek. Het fonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten nu. Dit is mogelijk dankzij donaties en de inzet van vrijwilligers.