• R. Hellevoort

De Andersons brengen een hartstochtelijk theaterconcert over verwondering

GORINCHEM Op zaterdag 8 april is 'Hier Dooft Niets' te zien in Theater 't Pand in Gorinchem. De Andersons zullen een bijzondere gast uit de regio ontvangen, deze middag is dat oud-brandweercommandant en stadsgids van Gorinchem, Dick Bosch.

Nederland barst van de bijzondere locaties, van kloostertuinen tot kastelen, kerken, uitkijktorens, boten en forten. Goed bewaarde geheimen, met ieder een eigen verhaal en sfeer. Het zijn juist deze spannende en intrigerende plekken waar kleinkunstgezelschap De Andersons het nieuwe programma Hier Dooft Niets speelt: een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert, waarmee de makers ten strijde trekken tegen de onverschilligheid en een liefdevolle oproep doen tot verwondering. Ze grijpen het leven bij de lurven en laven zich samen met het publiek aan liederen vol levenslust, liefdeslust en troost in stormachtige tijden.

Daarnaast gaan ze een uitdaging aan die ervoor zorgt dat Hier Dooft Niets iedere keer anders is: als extra traktatie nodigen ze iedere voorstelling ook een lokale held, muzikant, schrijver, filosoof of kunstenaar uit die zijn of haar verwondering deelt met De Andersons en het publiek.

Hier Dooft Niets is het vierde project van De Andersons; eerder (2014-2016) maakten zij met schrijver Arjen Lubach en regisseur Karina Kroft de muziektheatervoorstelling Stockholm Sneeuwt over de meest spraakmakende cold case in de Zweedse geschiedenis, die van de in februari 1986 doodgeschoten Zweedse premier Olof Palme.

De Andersons is een kleinkunstgezelschap met Zweedse roots bestaande uit Anna Ågren en Roel Dullaart. Voor Stockholm Sneeuwt maakten ze een voorstelling over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk en een concertreeks getiteld Ballades en Brutaliteiten i.s.m. de band Zijlstra.

Hier Dooft Niets speelt op zaterdag 8 april om 20:30 in Theater 't Pand in Gorinchem. Kaarten kosten €9,50. Reserveren via: www.theaterpand.nl