De Bogerd maakt kans als Appeltje van Oranje

GORINCHEM Het Oranjefonds kiest elk jaar drie Appeltjes van Oranje uit initiatieven in de samenleving die maatschappelijk welzijn en cohesie stimuleren. De Bogerd is doorgedrongen tot de 10 finalisten in de regio West. Willen zij winnen, dan hebben ze de stem van het publiek hard nodig.

VanAf maandag 7 december tot en met zondag 13 december is er een landelijke stemweek waarvoor het Oranje Fonds via de landelijke media reclame maakt. Mensen uit de regio West kunnen dan op De Bogerd stemmen. Het initiatief met de meeste stemmen wint. Daarom de oproep om zoveel mogelijk op De Bogerd te stemmen. Dat kan vanaf maandag 7 december via www.oranjefonds.nl/appeltjes.

 

Het Oranje Fonds kent sinds 2003 zijn jaarlijkse prijs, de Appeltjes van Oranje, toe aan drie bijzondere initiatieven. Een Appeltje van Oranje is in de eerste plaats een waardering voor het werk en de inzet van de winnende organisatie. Daarnaast is het bedoeld om anderen te inspireren soortgelijke initiatieven op te zetten. De buitengewoon eervolle prijs bestaat uit een bronzen beeldje van een Appeltje van Oranje, vervaardigd door Prinses Beatrix en een geldbedrag van €15.000,=. De Appeltjes van Oranje worden in mei uitgereikt op Paleis Noordeinde door beschermvrouwe Koningin Máxima.

Het doel van de Appeltjes van Oranje is om maatschappelijk welzijn en sociale cohesie te stimuleren. Voor 2016 ging het Appeltje over mensen die met elkaar een dorpswinkel, buurthuis, speelruimte of andersoortige gemeenschappelijke voorziening beheren. Het thema luidt: Samen zelf doen!