De Doetse Kom wint Rabobank Clubkas Campagne

GIESSENBURG Grote winnaar van de Rabobank Clubkas Campagne is zwembad De Doetse Kom uit Giessenburg. Zij ontvingen maar liefst 396 stemmen, goed voor 1.837 euro. Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden stelde 100.000 euro beschikbaar voor de 681 clubs die meededen.

De verenigingen en stichtingen voerden campagne om zoveel mogelijk stemmen te bemachtigen van de leden van de Rabobank. In totaal brachten zij 21.575 stemmen uit, met een waarde van 4,64 euro per stem. Elk lid mocht vijf keer stemmen en dus ruim 23 euro verdelen.

Secretaris Jan Hakkesteegt en bestuurslid Bart Kalkman van De Doetse Kom namen de prijs in ontvangst tijdens een bijeenkomst van de Rabobank-leden op 21 mei in de Evenementenhal in Gorinchem. ,,Deze prijs laat zien dat de inwoners van Giessenburg hun zwembad enorm belangrijk vinden", vertelt Hakkesteegt. ,,De bijdrage van de Rabobank kunnen wij heel goed gebruiken, bijvoorbeeld voor de aanschaf van nieuwe spelmaterialen."

Speeltuinvereniging Middelweg uit Nieuw-Lekkerland eindigde op een mooie tweede plaats met 334 stemmen en een bijdrage van 1.550 euro. Penningmeester Sjaan Simons, vanaf het eerste uur betrokken bij de speeltuin, ontving de prijs van directievoorzitter Carin van Huët, in bijzijn van 600 Rabobank-leden.

Kenmerkend voor de Rabobank Clubkas Campagne is dat de leden van de bank beslissen over de verdeling van het geld. ,,Als coöperatieve bank bestaan we bij de gratie van onze leden", vertelt directievoorzitter Carin van Huët. ,,Daarom vinden we het belangrijk dat onze leden mee kunnen beslissen. De Rabobank Clubkas Campagne is een prachtige manier om leden invloed te geven op de verdeling van een gedeelte van de overwinst van de bank."

De tien deelnemers die de meeste stemmen ontvingen:

1. Zwembad De Doetse Kom € 1.837

2. Speeltuinvereniging Middelweg € 1.550

3. Zwembad De Dompelaar € 1.220

4. Zwembad De Spettertuin € 1.081

5. Ameide's Fanfare Korps € 1.039

6. Giessenburgse Muziekvereniging Da Capo € 891

7. Voedselbank Leerdam € 747

8. Herstel Korenmolen De Regt € 733

9. Sportvereniging Vridos € 715

10. Dierenasiel Gorinchem € 710

Bekijk de volledige uitslag op www.rabobank.nl/av