• Laura van Horik

De eerste LIZ Experience: 'Zin in de toekomst'

GORINCHEM Zoeken naar betekenis en mensen met elkaar in gesprek brengen. Dat is waar Lizanne Bak-Lanser zich met haar bedrijf Trevi, dat inmiddels 5 jaar bestaat, mee bezighoudt. ,,Ik wil afstand tussen mensen verminderen, ondanks verschillen", zegt Bak-Lanser.

Laura van Horik

Je zou het een bureau voor zingeving en communicatie kunnen noemen, maar eigenlijk doet Bak-Lanser een hele hoop. Zo adviseert ze organisaties en kerken, helpt ze bij uitvaartbegeleiding en geeft ze trainingen met betrekking tot levensthema's en presentatie. Ook één op één geeft ze advies: ,,Sommige mensen zoeken naar zingeving of hebben diepere levensvragen. Ik kan daarbij helpen. Daarnaast willen mensen elkaar altijd persoonlijk blijven ontmoeten, ondanks de digitale wereld waarin we leven", vertelt Bak-Lanser. ,,Ik ga vooral in op de zin en betekenis van het leven. Iedereen gelooft wel ergens in, of het nu in God is of in de liefde. Dat kan bepaalde vragen oproepen en daarover ga ik graag met mensen in gesprek."

'ZIN IN DE TOEKOMST' Ter gelegenheid van haar lustrum organiseert Bak-Lanser op 17 maart de eerste 'LIZ Experience' in Theater 't Pand. In november organiseerde ze al een vrouwenbijeenkomst en omdat deze zo succesvol was, wil ze het nu grootser aanpakken. ,,Ik heb voor deze bijeenkomst, waaraan het thema 'Zin in de toekomst' hangt, 3 sprekers uitgenodigd die mij erg inspireren. Zo komt dominee Rikko Voorberg op een vernieuwende manier vertellen over zijn vernieuwende visie op kerk-zijn en daarnaast over zijn boek: 'De dominee leert vloeken'. De tweede is Willy Schuurman. Zij is verkozen tot Mooi Mens van 2013 en heeft de Beleeftuin opgezet in Het Parkhuis, een verpleeghuis in Dordrecht. Deze tuin heeft een positieve uitwerking op mensen met dementie. De laatste is Evelien Fokker en zij draagt haar steentje bij aan het programma door middel van cello-muziek." Er hebben zich nu 39 mensen aangemeld voor het programma, maar er is nog plaats voor 10 mensen. Bak-Lanser hoopt het in de toekomst meer dan eens te kunnen organiseren. ,,Een herhaling van het evenement zou mooi zijn. Leren en inspireren, dat is waar ik mensen ook in de toekomst mee in beweging wil zetten."

Aanmelden voor het evenement kan door te mailen naar: info@trevi-support.nl