De Kleine Wereld aan de slag met Kunst

GORINCHEM Wat is er nou mooier en leuker dan met verschillend materiaal je "eigen" kunstwerk maken. ,,We hebben een workshop gehad van Jaap Velserboer die bekend is geworden door het maken van kunst met materiaal van de bouwmarkt......denk aan piepschuim, hout, spijkers.......verzin het maar", aldus Manoek van Goolen, werkzaam op de Kleine Wereld. ,,In de klassen wordt ook hard gewerkt.....kunst met lego, flessen, schilderen, tekenen, plakken maar ook stoelen versieren en een kunstwerk van takken maken. Iedere klas heeft op school zijn/haar kunstwerken tentoongesteld in de hal en nu is het tijd om al dat werk ook aan de buitenwereld te tonen".

Er is al langere tijd een samenwerking tussen de Kleine Wereld en deBankvanNoppes. Iedere donderdag doen jongeren van De Kleine Wereld werkervaring op door de tuin te verzorgen, soms een lunch te maken, inkopen te doen en allerlei andere klussen. "deBankvanNoppes is ook een plek voor kunstexposities en zo werd één en één drie" vervolgt Manoek.

Op zondag 12 juni tussen 13:00 en 17:00 is de kunst te bewonderen en kun je in gesprek met een aantal kunstenaars van de Kleine Wereld die aan het werk zijn. Iedereen is van harte welkom bij deBankvanNoppes, Zusterstraat 19 te Gorinchem. De entree is vrij.