• gp-foto

    foto: GP-foto

Denk mee over verkeersveiligheid in Gorinchem

GORINCHEM In het stadhuis vindt dinsdag 25 oktober een thema-avond 'Gedrag in het verkeerr'plaats. De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur. Tijdens de bijeenkomst wordt er specifiek stilgestaan bij het verkeersgedrag op rotonde 'Eike's Hof'.

Aan de hand van een Gorcumse praktijksituatie gaan de belangstellenden met elkaar in gesprek. Verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen is spreker en gespreksleider tijdens de thema-avond. Hij is een veelgevraagd deskundige in nieuws- en actualiteitenprogramma's. Uit psychologisch onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de weggebruikers denkt beter te rijden dan de ander. Tijdens de thema-avond maken de aanwezige mensen kennis met de verschillende gedragingen in het verkeer en specifiek met het verkeersgedrag op rotonde 'Eike's Hof'. Een expert heeft het verkeer op de rotonde geobserveerd en presenteert op boeiende wijze de resultaten tijdens de thema-avond. De resultaten zijn het uitgangspunt voor een bredere discussie over verkeersveiligheid in Gorinchem.

Aanmelden voor deze thema-avond kan via Niels van Leeuwen: n.v.leeuwen@gorinchem.nl (onder vermelding van thema-avond Gedrag in Verkeer) of via (0183) 65 93 03.