• sgarmolenvliet2.jpg
    sportpark Molenvliet, G.V.V. Raptim

    Archief BDUmedia

Derde veld Rapid vanaf 2017/2018

GORINCHEM Hockeyvereniging Rapid krijgt per ingang van 2017/2018 een nieuw hockeyveld. Het veld moet worden aangelegd op het terrein waar momenteel Raptim en SC Gorkum hun voetbalwedstrijden spelen. Op 7 juli wordt dat in een raadsvoorstel besproken door de Gorcumse gemeenteraad. Raptim en SC Gorkum wijken uit naar SVW.

 

door Tim Hartman

t@Namtrah09

 

Het moet nog goedgekeurd worden in de raadsvergadering van 7 juli, maar in het raadsvoorstel waarin ook staat dat GJS en Unitas nieuwe kunstgrasvelden krijgen, wordt ook het voorstel voor een derde veld van Rapid op het terrein van Raptim en SC Gorkum opgenomen. Dat bevestigt wethouder Hans Freije.

,,Rapid is al heel lang bezig met het realiseren van een derde veld. In eerste instantie op eigen terrein, maar dat zou zorgen voor heel moeilijk geschuif met de velden waarbij ook velden voor de jeugd zouden verdwijnen", legt Freije uit. Volgens de wethouder is Rapid naar aanleiding van het 'beleidsplan nieuwe sportvelden' tot nieuwe inzichten gekomen en heeft de vereniging gevraagd of uitwijken naar het terrein van Raptim mogelijk is.

Gesprekken met Raptim, SC Gorkum, maar ook de Gorinchemse Scheidsrechtersvereniging (GSV) hebben vooralsnog opgeleverd dat iedereen gebruik kan blijven maken van alle faciliteiten zoals kleedkamers en clubhuizen, maar dat Raptim en SC Gorkum hun wedstrijden op het terrein van SVW gaan spelen.

Het hockeyveld betreft een semi-waterveld, wat meteen de reden is dat de realisatie pas in 2017 plaatsvindt. ,,We hebben nu nog de nodige onderzoekstijd, want zo'n veld vergt veel voorbereiding."

Op 7 juli stemt de gemeenteraad over het raadsvoorstel. ,,De voorbereiding van de aanleg van kunstgrasvelden bij GJS en Unitas zijn al begonnen. We verwachten door eerdere geluiden dat de raad instemt met het voorstel wat betreft GJS en Unitas. Nu zal ook dit voorstel van Rapid worden meegenomen", aldus Freije.