• Gemeente Gorinchem

Diamanten huwelijk echtpaar Van der Stelt - Raatgever

GORINCHEM Burgemeester Reinie Melissant-Briene bezocht woensdag 26 september het echtpaar Van der Stelt-Raatgever om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum.

Meneer (Cor ) en mevrouw (Jannie) leerden elkaar kennen in Nieuwendijk. Mevrouw was geslaagd voor haar opleiding als kleuterjuf in Utrecht. Er was echter geen werk in die omgeving dus besloot ze ook elders in het land te solliciteren. Ze kwam uit een groot gezin en wilde namelijk graag werken. Zij vond een baan in Nieuwendijk.

Op een gegeven moment werd zij gevraagd om lid te worden van een zangkoor en maakte een aardige jongeman een praatje met haar. Zij kregen verkering en zijn nadat zij getrouwd waren in Gorinchem gaan wonen. Hier kregen jonge stellen die gingen trouwen een woning, in het toen net nieuw gebouwde Kremlin, aangeboden. De heer Van der Stelt werkte tot aan zijn vroegpensioen bij de Vries Robbé. Mevrouw heeft bewust geen vaste baan als kleuterjuf gehad maar werkte veel als vervanger op verschillende scholen. Daarnaast vond zij het fijn om thuis bij de kinderen te zijn. Mevrouw heeft de laatste jaren van haar werkzame periode 8 jaar als vrijwilliger bij MAIC gewerkt, een initiatief voor georganiseerde burenhulp van de gemeente.

Sinds het pensioen van meneer hebben zij veel gereisd, kamperen in Nederland en Frankrijk en reizen door Europa en als laatste een rondreis door Israël. Ook hebben zij altijd veel gefietst samen, dat laatste doet het echtpaar nog steeds.

Mevrouw vertelt dat ze met veel plezier in hun straat wonen. De mensen zorgen indien nodig voor elkaar, helpen elkaar en drinken af en toe koffie. Voor het 60-jarig huwelijksjubileum hadden alle buren het huis van het echtpaar versierd en hebben zij met elkaar koffie gedronken. Ook gaan zij aankomende week, nog in het kader van Burendag, met zijn allen uit eten.

Het echtpaar heeft 2 kinderen en 1 kleinkind.

Het echtpaar heeft het jubileum reeds gevierd met een rondvaart op de Giessen met een buffet voor familie en goede vrienden. De oorspronkelijke jubileumdag was op 28 augustus.