• Gemeente Gorinchem

Diamanten huwelijk voor echtpaar Van Weenen-Oskam

GORINCHEM Locoburgemeester Joost van der Geest feliciteerde woensdag 28 november het echtpaar Van Weenen-Oskam met hun 60-jarige huwelijk.

Mevrouw (Riet) woonde destijds in Schoonrewoerd, vlakbij Leerdam en meneer (Leen) woonde in Beesd. Toen meneer Van Weenen met groenten langs de deur ging, destijds nog met paard en wagen, zag hij zijn vrouw voor het eerst. Het was liefde op het eerste gezicht!

Meneer Van Weenen is op 12-jarige leeftijd begonnen als groenteboer. Hij ging op de bakfiets langs de deuren en heeft daarna zijn eigen groentezaken gehad in Beesd en in Gorinchem. Mevrouw Van Weenen werkte mee achter de toonbank. Samen hebben ze 15 jaar lang Van Weenen groenten fruit gerund. Hun kleinzoon is in de voetsporen van opa en oma getreden en staat elke week op de markt met verse groenten en fruit.

Naast dat ze samen hebben gewerkt, reizen ze ook graag samen. Hun vakantiehuis in Spanje, vlakbij Malaga, bezoeken ze minimaal 2 keer per jaar. Naast het reizen zijn ze ook nog erg actief. De heer Van Weenen gaat wekelijks bij Unitas kijken, voetbal is immers zijn passie. Mevrouw Van Weenen zingt elke dinsdagavond met heel veel plezier bij het gezelligheidskoor in Acquoy.

Meneer en mevrouw Van Weenen hebben 2 dochters en 1 zoon. Ze genieten van hun 5 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. De 5e is op komst. Een van de kleinkinderen is piloot bij de KLM. Ze hopen uiteindelijk ook nog een mooie vlucht met hun kleinzoon te maken, maar gaan eerst in januari samen naar Malaga om te genieten van een welverdiende vakantie.

Het echtpaar viert zaterdagavond met de hele familie, vrienden en kennissen hun 60-jarige huwelijk. 's Middags gaan we met de familie uit eten en daarna vieren ze een gezellig feestje in Vianen.