Diamanten huwelijksjubileum echtpaar Baks-Sterk

GORINCHEM Het echtpaar Baks-Sterk was afgelopen zondag 60 jaar getrouwd. Locoburgemeester Arjen Rijsdijk bezocht het echtpaar op 23 september om hen te feliciteren met dit bijzondere huwelijksjubileum.

De heer Baks (Cees) en mevrouw Baks-Sterk (Riet) leerden elkaar kennen in Gorinchem waar zij wandelden in de Gasthuisstraat/Langedijk. Na 3 jaar verkering is het echtpaar met elkaar getrouwd.

De heer Baks is geboren en getogen in Gorinchem. Mevrouw Baks kwam uit Spijk. Na de huwelijksvoltrekking hebben zij eerst een jaar bij de ouders van mevrouw Baks in Spijk gewoond. Er waren in Gorinchem namelijk geen woningen beschikbaar. Na dat jaar kregen zij in 1956 een woning in Gorinchem aangeboden.

De heer Baks is zijn werkzame leven begonnen als pijpwerker bij Scheepswerf en machinefabriek Bijker. De heer Baks is vervolgens bij pijplijnbedrijf Ceton aan de slag gegaan als chef van de buitendienst van dit bedrijf. Hij heeft promotie gemaakt tot hij op het laatst adjunct-directeur van het bedrijf was. Deze functie had hij tot zijn vervroegd pensioen.

Mevrouw Baks werkte niet buitenshuis maar zorgde voor het gezin en het huishouden en heeft 45 jaar gezongen bij een zangkoor. De heer Baks werkte erg veel en had daardoor geen tijd voor hobby's. Wel gingen ze samen en met het gezin een aantal keren per jaar op vakantie naar Oostenrijk. Ook later gingen zij nog veel met de kinderen en aanhang op vakantie. Als gezin zijn ze erg hecht en brengen veel tijd met elkaar door. Het echtpaar heeft 3 kinderen (waarvan 1 overleden) en 4 kleinkinderen.

De heer en mevrouw Baks vieren vandaag op 23 september het jubileum met een diner met de familie en naaste vrienden en vervolgens een receptie voor alle familie, vrienden en kennissen.