Diamanten huwelijksjubileum echtpaar Van Andel- Kant

GORINCHEM Burgemeester Govert Veldhuijzen bezocht donderdag 21 januari het echtpaar Van Andel-Kant om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum. De heer Leen van Andel (84 jaar) en mevrouw Nel van Andel-Kant (81) waren op 19 januari 60 jaar getrouwd.

Ze kwamen voor het eerst met elkaar in contact toen ze beiden bij de Oranjegarde gingen, een jongerenvereniging in Gorinchem. Ze kregen verkering toen de heer van Andel 21 en mevrouw 17 jaar oud was. Vier jaar later zijn ze getrouwd en wonen sindsdien in Gorinchem. De heer van Andel is een geboren en getogen Gorcumer. Mevrouw van Andel-Kant is geboren in Woudrichem.

De heer van Andel is een veelzijdig man. Zo heeft hij bij de kolenzaak van zijn vader gewerkt, maar ook als taxichauffeur, bij het gemeentelijke elektriciteitsbedrijf, bij de Bescherming Bevolking en later nog acht jaar bij de RED. In zijn dienstjaren heeft de heer van Andel ook bij de luchtstrijdkrachten gezeten. De heer van Andel geniet inmiddels al bijna 26 jaar van zijn pensioen.

Mevrouw van Andel-Kant heeft naast het huishouden en voor de kinderen zorgen, ook een poosje gewerkt bij de BB (Bescherming Bevolking). Daarna is zij aan de slag gegaan als costumière waarbij haar specialiteit het maken van bruidsjurken was. Zij is dit werk altijd blijven doen en nog steeds maakt zij zelf kleding en doet ze verstelwerkzaamheden (o.a. voor mensen uit verzorgingstehuizen in Gorinchem).

Samen zijn ze altijd erg actief geweest. Mevrouw van Andel-Kant gaat nog steeds regelmatig wandelen en wekelijks zwemmen. Het echtpaar heeft 2 kinderen (zoon en dochter), 4 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

Het huwelijksjubileum is in besloten kring met naaste familie en vrienden gevierd.

Foto: Echtpaar Van Andel - Kant gefeliciteerd door burgemeester Govert Veldhuijzen.