Diamanten huwelijksjubileum echtpaar Van 't Wout-Verhoef

GORINCHEM Burgemeester Govert Veldhuijzen bezocht dinsdag 17 november het echtpaar Van 't Wout-Verhoef om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Ze kwamen voor het eerst met elkaar in contact toen de heer Gerrit van 't Wout (84) in de kost zat bij een weduwe in Nieuwe Ter Aa en mevrouw Helena van 't Wout (85) werkte bij een galanteriezaak in Loenen aan de Vecht.. Echter pas toen de heer van 't Wout in dienst was geweest en weer terug was, kregen ze verkering en zijn ze getrouwd.

Omdat er geen woningen waren woonden zij in bij de pastorie waar ze ook hun eerste kind kregen. De heer van 't Wout is, na veel verschillend werk te hebben gedaan, aangenomen bij de marechaussee. De heer van 't Wout kreeg een baan aangeboden bij de gemeentepolitie in Gorinchem en verliet de marechaussee. Daar heeft hij ruim 25 jaar gewerkt, totdat hij in de WAO kwam. Mevrouw van 't Wout heeft in het begin van hun huwelijk doorgewerkt maar is daarmee gestopt om thuis voor de kinderen en het huishouden te zorgen.

Samen houden ze erg van spelletjes doen, zoals dammen en sjoelen. De heer van 't Wout hield ook erg van tuinieren en de moestuin bijhouden. Mevrouw van 't Wout was altijd aan het breien en borduren. Het echtpaar heeft 5 kinderen, 18 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen. Het huwelijksjubileum wordt in besloten kring (naaste familie en vrienden) gevierd.