• Dierenasiel Gorinchem
  • Dierenasiel Gorinchem
  • Dierenasiel Gorinchem
  • Dierenasiel Gorinchem
  • Dierenasiel Gorinchem

Dierenasiel: 'Dieren zijn dupe van zomervakantie'

GORINCHEM Nu de vakantie enkele weken aan de gang is, is het voor de dierverzorgers bij het Dierenasiel Gorinchem bepaald geen rustige vakantie. Een behoorlijk aantal dieren is door de vakantievierende Nederlanders weer in de steek gelaten. En dat maakt de verzorgers verdrietig maar ook boos.

Een kitten komt de berm uit gevlucht van een landweg een auto doet alle moeite om hem te ontwijken, de volgende auto stopt en pakt het kitten op. Geen huis in de buurt en duidelijk mensen gewend. Gelukkig alleen wat schaafwondjes die snel genezen. Een volgend kitten zit in de struiken langs de weg, geen huis in de buurt. Zodra de pratende wandelaars langs komen horen ze zachtjes gemauw en na wat zoekwerk en wat lieve woordjes komt ze tevoorschijn. Uitgeput wordt ze bij het dierenasiel binnengebracht. De hele ochtend is ze heel bang om alleen gelaten te worden. Dus valt uitgeput in slaap in het vest van de vrijwilliger en hobbelt zo de hele ochtend mee.

Een eigenaar roept zijn hond. Maar hij luistert niet, wil niet komen en blijft in de struiken staan. De hondeneigenaar gaat kijken en vindt tot zijn verbazing een kooi met een konijn erin, een zakje voer staat erbij. Na een medische check blijkt het konijn bijna niet te kunnen eten want zijn kiezen zitten vol met haken en dat zal onder narcose behandeld moeten worden. Zijn ontstoken oog wordt behandeld met zalf. Langzaam gaat het weer beter met hem.

Een kat aan zijn lot overgelaten na een aanrijding. Ook zijn herstel gaat goed. Een kitten loopt eenzaam door de polder en wordt net op tijd gevonden. Uitgedroogd en vermagerd, maar heeft ook een grote navelbreuk waar ze gelijk aan geopereerd moet worden. Ook zij herstelt goed van haar operatie. Een kitten wordt gevonden bij een bedrijf en zit onder een kleverig goedje .Na een paar keer wassen is zij ook weer oke.

Een valkparkiet, een parkiet en een argaponis zijn alle drie in de regio gevonden. Het ergste geval is dat iemand zijn of haar tien cavia's los in de berm van de Provincialeweg tussen Meerkerk en Noordeloos neergezet heeft. Van de 10 zijn er 6 drachtig waarvan 3 hoogdrachtig .Ze zijn net op tijd hier gebracht om veilig te bevallen. Cora Rikkelman van het asiel is boos: ,,Al deze dieren hebben toch het geloof in de mens nog niet helemaal opgegeven. Knap he. Je hoopt elk jaar weer dat het minder wordt, maar ook dit jaar mocht het niet zo zijn. Ook je huisdier telt mee als je vakantieplannen hebt. Die verantwoording hoort erbij als je hem of haar aanschaft."