• sgarveerdienst2.jpg
    Veerdienst Buiten de Waterpoort

Digitaal betalen met Riveer app

GORINCHEM Riveer lanceert vrijdag 24 juni de Riveer app. Daarmee kunnen reizigers digitaal betalen, uniek voor een veerdienst. Bovendien is er een digitaal reizigersinformatiesysteem op aangesloten, waardoor reizigers altijd precies weten wanneer welk veer vertrekt.

Met de Riveer app kunnen reizigers digitaal een kaartje kopen. Aan boord wordt dit via de mobiele telefoon uitgelezen. Dit is een unieke ontwikkeling die door andere veerdiensten in Nederland op de voet wordt gevolgd.

Bij de steigers in alle oevergemeenten van de voet-fietsveren (Woudrichem, Sleeuwijk, Werkendam, Hardinxveld en Gorinchem) staan borden met een digitaal reizigersinformatie-systeem, zoals bij andere openbaar vervoerders al langer gebruikelijk is. Deze informatie kan ook via de app (of de website) worden opgehaald.

De Riveer app wordt feestelijk ingeluid met de Grote Riveer Scholenslag. Zoveel mogelijk schoolkinderen spelen het spel 'Schipper mag ik overvaren'. Daarvoor is een moderne versie (inclusief ringtone) van het klassieke kinderlied gemaakt. De kinderen kunnen een schoolreisje voor hun hele klas naar Slot Loevestein winnen, met Riveer natuurlijk.