• In Fort Vuren een presentatie van de geschiedenis en de recente restauratie van het fort.

    Fort Vuren

Divers programma tijdens Culturele zondag

GORINCHEM Nu het mooier weer wordt willen mensen er graag op uit. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de culturele zondag op 14 april.

Theater Peeriscoop doet mee met het Internationaal Film Festival Gorinchem en vertoont drie prachtige prijswinnende films. Twee singer-songwriters treden om 15.00 uur op in Het Zevende Huis aan de Knipsteeg nr. 7.

Het Gorcum vertelt café vindt voortaan plaats in bistro Piccolo aan de Korenbrugstraat 28. Henk Schouten is rondleider in Fort Vuren. Hij deelt zijn enthousiasme over dit Fort met een fotopresentatie over de historie, de rol in de Tweede Wereldoorlog maar ook over de recente restauratie. Aanvang 14.00 uur en de toegang is gratis.

Onlangs zijn twee exposities geopend. In korenmolen De Hoop op de Dalemwal is een kleine expositie over de polder en de oud Hollandse waterlinie. Ed Giskes van Werkgroep Vesting Gorinchem geeft daar uitleg bij. In het Gorcums Museum is de nieuwe tentoonstelling 'Dromen van bomen' te zien. Bomen zijn een bron van inspiratie voor vele kunstenaars, zodat er een uitgebreid museaal verhaal kon ontstaan.

Nieuw zijn het Natuurcentrum in het Gijsbert van Andelpark waar de kinderboerderij helemaal in lentesfeer is en de Aanlegsteiger aan de Vissersdijk waar een kleine expositie over de luister- en spionageactiviteiten in de Koude Oorlog te zien is. Conservator Hugo Ouwerkerk heeft daar een expositie aan gekoppeld van oude soldatenfoto's uit de tijd dat onze stad nog een garnizoen was.

Voor de overige activiteiten kijk op www.culturelezondaggorinchem.nl