• Met elkaar pauze houden in de grote aula

    C.M. van der Baan
  • Snuffelen aan nieuwe vakken zoals natuurkunde

    C.M. van der Baan

Doe-middagen Lyceum Oudehoven groot succes

GORINCHEM Ruim 300 enthousiaste basisschoolleerlingen uit Gorinchem en de regio bezochten op woensdag 7 en 14 februari de Doe-middagen van Lyceum Oudehoven. De leerlingen volgden vanaf 14.00 uur verschillende lessen, mochten de school verkennen en natuurlijk vragen stellen aan docenten en Lyceumleerlingen. Rond 16.00 uur was de Doe-middag afgelopen en gingen de jonge bezoekers vol nieuwe ervaringen naar huis.

Lyceum Oudehoven besloot om dit schooljaar, geheel tegen traditie in, de Doe-middagen na de Open Dag te houden en er twee in plaats van één te organiseren. Lars Bremekamp, teamleider onderbouw, legt uit: “Wij vinden het belangrijk dat leerlingen een goed gevoel hebben als ze voor het eerst in ons gebouw lopen. Tijdens de Open Dag krijgen de leerlingen met hun ouders de kans om door onze school te lopen en de sfeer te proeven. Hierna is de stap minder groot om ook de proeflessen te volgen tijdens de Doe-middag. Daarnaast hebben we er voor gekozen om twee Doe-middagen te organiseren, één voor de havo en één voor het vwo. Hierdoor konden basisschoolleerlingen ervoor kiezen om naar één of zelfs beide Doe-middagen te komen en op die manier een goed beeld te krijgen van de verschillen tussen de diverse opleidingen.”  Lyceum Oudehoven biedt de opleidingen havo, atheneum, tweetalig atheneum, gymnasium en tweetalig gymnasium aan.

Op 7 & 8 maart staan op Lyceum Oudehoven de inschrijfdagen op de agenda. Op deze dagen kunnen nieuwe leerlingen met hun ouders naar Lyceum Oudehoven komen en zich inschrijven voor het nieuwe schooljaar. Meer informatie vindt u op www.lyceum-oudehoven.nl. Indien u nog vragen heeft of wellicht een gesprek wil met iemand van Lyceum Oudehoven, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0183-646 620 en vragen naar de heer Bremekamp, teamleider van de onderbouw.