• Leerlingen van KBS Mariëngaarde overhandigen een cheque en kinderboeken aan de kinderafdeling van het Beatrixziekenhuis.

    Rivas Zorggroep

Donatie voor de kinderafdeling van het Beatrixziekenhuis.

GORINCHEM De kinderafdeling van het Beatrixziekenhuis heeft op vijf november een cheque ter waarde van €319,- in ontvangst genomen. Het bedrag is opgehaald door leerlingen van basisschool KBS Mariëngaarde. Zij hebben onlangs in het kader van de kinderboekenweek een boekenmarkt georganiseerd en de opbrengst daarvan is volledig gedoneerd aan de kinderafdeling.

De leerlingen van de basisschool hebben zelf allemaal boeken ingezameld die zij op de boekenmarkt hebben verkocht. De school heeft gekozen om de opbrengst te doneren aan de kinderafdeling omdat spelen en lezen in mooie kinderboeken zo fijn is. De kinderen die in het Beatrixziekenhuis liggen, verdienen de afleiding waarschijnlijk nog wel het meest.

Margo Maasbommel, pedagogisch medewerker op de kinderafdeling van het Beatrixziekenhuis, heeft al een idee wat er met de opbrengst gedaan kan worden. ,,Wij zijn ontzettend blij met de gulle donatie! Op onze afdeling hebben wij een mooie speelkamer voor onze patiënten. Met het geldbedrag kunnen we nieuw speelgoed kopen zodat onze patiënten daar mee kunnen spelen in de speelkamer."

Naast het prachtige geldbedrag dat is ingezameld mag de kinderafdeling ook de overgebleven kinderboeken houden. ,,Die boeken krijgen een mooie plek in de boekenkast op onze afdeling", vertelt Margo en zij sluit af: ,,De patiënten zullen erg blij worden van de nieuwe spullen! Wij willen de leerlingen van Mariëngaarde hartelijk bedanken voor hun donatie."