Dorpsraad Arkel laat opnieuw inwoners bepalen

ARKEL Wethouder Teus van Houwelingen, dorpswethouder Arkel, gaf woensdag 25 november het startsein voor de zogenaamde Vijfjesactie van Dorpsraad Arkel. De wethouder bracht als eerste zijn stem uit voor initiatieven die door de actie financiële steun krijgen van de dorpsraad. Dorpsraad Arkel laat inwoners met de Vijfjesactie bepalen welk initiatief in het dorp zij belangrijk vinden.

Afgelopen week is daarvoor huis-aan-huis een waardecheque van 5 euro verspreid in Arkel. Van 25 t/m 30 november kan deze waardecheque worden ingeleverd in één van de drie stembussen bij de entree van de Emté aan het dr. De Vriesplein. Voor elke ingeleverde cheque keert de dorpsraad 5 euro uit aan één van de verenigingen. De initiatieven die gesteund kunnen worden zijn de Historische vereniging, Zwembad de Tobbe en De Zwervers.  Meer informatie over de bestemming van het geld staat op www.dorpsraadarkel.nl.

Vorig jaar hield de dorpsraad ook al een Vijfjesactie, omdat zij initiatieven van inwoners en verenigingen een belangrijke rol vindt spelen in de leefbaarheid van het dorp. Daarom wordt een deel van haar budget besteedt aan dit soort initiatieven.

Foto: Wethouder Teus van Houwelingen brengt in het bijzijn van leden van Dorpsraad Arkel de eerste stem uit.