Drie genomineerden voor GroenLintje 2016

GORINCHEM GroenLinks maakt zich sterk voor een groenere gemeente en daarom geeft de partij graag een pluim aan anderen die dat ook belangrijk vinden. Begin mei deed GroenLinks een oproep uit aan inwoners van Gorinchem om kandidaten aan te dragen voor een Groen Lintje. Drie kandidaten werden daarop genomineerd. ,,Drie totaal verschillende genomineerden," reageert Rutger van Breemen. ,,Een mooi burgerinitiatief voor de wijk, een goed voorbeeld van duurzaam ondernemerschap en een groen vrijwilligersinitiatief. Zo zie je maar wat er in Gorinchem allemaal gebeurt!"

De genomineerden dit jaar zijn: Leerlingen ZMLK school De Kleine Wereld; Wekelijks halen de leerlingen van De Kleine Wereld in de wijk Stalkaarsen het glas en het plastic op. Zelfs slecht of koud weer houdt hen hierin niet tegen. Op deze manier dragen zij bij aan een schone wijk. De SnackCar; Deze Gorinchemse ondernemer is een goed voorbeeld van een groene ondernemer. Het bedrijf gebruikt de oude frituurolie en de schillen op groene energie op te wekken. De friet wordt gebakken in energiezuinige ovens die op groen gas werken. En de friet wordt geserveerd in puntzakken van eco-papier met houtenvorkjes. Het Repair Café; Een mooi initiatief waar vrijwilligers proberen door kleine reparaties kapotte spullen een nieuw leven te geven. Vanuit de gedachte dat we tegenwoordig te snel dingen weggooien, proberen de vrijwilligers van het Repair Café spullen een tweede leven te geven.

Uit deze nominaties kiest de fractie van GroenLinks diegene(n) die het verdient om nog eens extra in het zonnetje gezet te worden. De uitreiking van het Groen Lintje is op zondag 19 juni vanaf 13.00 uur tijdens een gezellige bijeenkomst in het Van Andel-Spruyt Natuurcentrum, waar iedereen van harte welkom is. Alle genomineerden worden uitgenodigd voor de uitreiking, maar zijn nog niet bekend met de uitslag.