• Persfoto Waylon

Drie topacts op donderdagavond Zomerfeest

GORINCHEM Nog een paar weken en dan is het weer tijd voor Zomerfeest op de Groenmarkt. Van dinsdag 21 augustus tot en met zaterdag 25 augustus staan er weer diverse topacts op de Groenmarkt. Elke week wordt in De Stad Gorinchem een deel van het programma bekend gemaakt. Donderdagavond 23 augustus staan Waylon, Haevn en Wulf op het podium op de Groenmarkt.

De naam Wulf doet misschien nog niet gelijk een belletje rinkelen, maar de stem die erbij hoort ken je vast en zeker. Het is de stem van 'Summer On You', dé zomerhit van 2016 van Sam Feldt, Lucas & Steve, featuring Wulf. Nog maar net bekomen van dat enorme succes scoort Wulf ook als soloartiest hit na hit. Fris, luchtig en positief zijn woorden die passen bij de nummers 'Mind Made Up' en 'All Things Under The Sun'. Vorige week bracht Wulf zijn derde single uit genaamd 'Switching Gears'. Het is wederom gelukt om emotie te combineren met een ijzersterke, catchy productie.

Later op de avond is het de beurt aan Haevn. Twee jaar terug stonden ze ook al op de Groenmarkt, destijds openden ze de avond voor The Kik en Danny Vera. Hun unieke combinatie van cinematische melodieën en warme vocalen resulteerde in de indringende debuutsingle 'Where The Heart Is'.

De derde artiest op donderdagavond is niemand minder dan Waylon. Op 18-jarige leeftijd kreeg hij middenin de nacht een telefoontje van zijn grote held Waylon Jennings, die hem uitnodigde naar Nashville te komen en met hem samen te werken. Na het overlijden van de Amerikaans countryzanger keerde Waylon in 2001 terug naar Nederland. In 2008 nam Waylon deel aan Hollands's Got Talent, een jaar later bracht platenmaatschappij Univesal Music hem als eerste Nederlander onder bij het Motown Label. Zijn eerste single 'Wicked Way' bereikte in 2009 meteen de top 10 van de Nederlandse Top 40. 2018 staat in het teken van het Songfestival, een nieuw album, uitverkochte shows in Ahoy en het optreden op de Gorcumse Groenmarkt.

Eerder maakte de organisatie van het Zomerfeest op de Groenmarkt bekend dat woensdag 22 augustus haar familieavond wordt, met Maan en Nielson op het podium en het vuurwerk Buiten de Waterpoort. Wekelijks zal de organisatie nieuwe artiesten bekend maken via haar website www.zomerfeest.nl, haar social media kanalen en een publicatie in De Stad Gorinchem.