Eddy en Wil Potters bouwen kliniek in Gambia

GORINCHEM / MANDUAR Eddy en Wil Potters zijn hard op zoek naar extra geld. Niet voor zichzelf, maar voor de bouw van een medische post in Manduar, een klein dorpje in Gambia. Het dorpje beschikte over een eigen medische post totdat het gebouwtje tijdens het regenseizoen in oktober 2014 nagenoeg instortte. Dankzij een mooie donatie uit Hardenberg kon er een start gemaakt worden met de bouw van een nieuwe medische post. Dat geld is nu echter op, maar het gebouwtje is nog lang niet af. Eddy en Wil Potters komen nog zo'n 1600 euro tekort. ,,We willen de bouw zover af kunnen maken dat het dak er op zit voor het regenseizoen weer begint."

,,Wat zou het geweldig zijn als we dit kunnen realiseren. De post is enorm belangrijk voor de gezondheidszorg in deze regio waar deze post ook dienst doet als consultatiebureau. Wij zijn ervan overtuigd dat we met dit geld mensenlevens kunnen redden", luidt de noodoproep van Eddy en Wil. Want een noodoproep is het zeker. Ondanks herhaalde verzoeken aan vrienden, familie, kennissen is het tot op heden nog niet gelukt op het beoogde bedrag (1600 euro) bij elkaar te krijgen. ,,In Nederland worden voor allerlei uiteenlopende projecten enorme bedragen aan sponsorgelden binnen gehaald. Daarom is het om moedeloos van te worden dat het ons op geen enkele manier lukt om sponsors warm te krijgen voor ons goede doel. De bedragen die wij ontvangen zijn meestal van vrienden, buren, familie en kennissen. Dit houdt natuurlijk ook een keer op. Dat is begrijpelijk. Wij vinden het zelf eigenlijk ook gênant om weer aan hen te vragen en bij hen aan te kloppen", aldus Eddy en Wil Potters.

Door de mensen uit het dorp is er de afgelopen maanden keihard gewerkt en langzamerhand krijgt de nieuwe kliniek gestalte. De fundering is gelegd en een groot deel van de muren zijn inmiddels gemetseld. Een dak is tijdens het regenseizoen echter noodzakelijk. Eddy en Wil Potters willen in maart weer een bezoek brengen aan Gambia en hun wens is om dan het extra geld aan de bevolking te kunnen overhandigen. ,,Een ambitieuze en haast onmogelijke doelstelling', verzuchten Eddy en Wil Potters. ,,Ons sterke punt is dat iedere cent 100% op de plaats van bestemming komt. Wij steken er enorm veel tijd in en het kost ons als particulieren alleen maar geld. Ons hart ligt bij de straatarme bevolking van Gambia maar wij zijn niet bemiddeld en onze bijdrage heeft ook zijn limiet."

Wie net als Eddy en Wil Potters begaan is met de mensen in Gambia en de bouw van de medische kliniek wil steunen kan dit doen middels een financiële bijdrage. Elke gift is welkom. Geld kan over gemaakt worden via NL76INGB0005267983 t.n.v. E.C Potters o.v.v. Clinic Manduar.