• Mantelzorgers werden getrakteerd op een ontspannen vaartocht over de Waal en de Afgedamde Maas.

    Gemeente Gorinchem
  • Mantelzorgers werden getrakteerd op een ontspannen vaartocht over de Waal en de Afgedamde Maas.

    Gemeente Gorinchem

Een dagje uit voor mantelzorgers

GORINCHEM 110 mantelzorgers hebben vrijdag 5 juli een vaartocht gemaakt over de Waal en de afgedamde Maas, richting Heusden. Dit ontspannende uitstapje werd hen aangeboden door de gemeente Gorinchem omdat zij langdurig en onbetaald zorgen voor iemand in hun naaste omgeving. Voor veel mantelzorgers een taak die 24 uur per dag door gaat.

Mantelzorgers die bij de gemeente als zodanig geregistreerd staan, waren uitgenodigd. Alle deelnemers werden aan boord van de Princehof verrast met een drankje en vers appelgebak. Na de lunch konden de mantelzorgers even het gezellige plaatsje Heusden bezichtigen. Aan het eind van de middag werd er ook nog genoten van een warm- en koud buffet. De mantelzorgers genoten volop en konden voor even heerlijk genieten en ontspannen. Ook was er ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen en elkaar een luisterend oor te bieden. Familieleden of vrijwilligers namen deze dag tijdelijk de taak van de mantelzorger waar en gaven de benodigde zorg aan de thuisblijvende zorgvragers.

Jaarlijks laat de gemeente haar waardering voor mantelzorgers blijken via het mantelzorgcompliment. Mantelzorgers die wonen in de gemeente Gorinchem of mantelzorgers die buiten Gorinchem wonen, maar voor een geliefde zorgen die in Gorinchem woont en zich geregistreerd hebben als mantelzorger komen in aanmerking voor het compliment.

Ook dit jaar bestaat het compliment uit een middagje Wokken - rond de landelijke dag van de mantelzorger in november - en een financiële waardering die in de maand december uitbetaald wordt. Alle geregistreerde mantelzorgers ontvangen in september een uitnodiging voor het Wokken en een aanvraagformulier voor de waardering. Ook aan de jonge mantelzorgers (tot 21 jaar) wordt gedacht. Zij gaan zaterdag 7 september genieten van een golf clinic en een barbecue.

Gemeente Gorinchem heeft grote waardering voor het werk en de inzet van mantelzorgers en ondersteunt hen waar nodig. Mantelzorgers kunnen bij de mantelzorgconsulent van de gemeente terecht voor een luisterend oor, advies of het stellen van vragen.