'Een nieuw hoogtepunt in Gorinchem'

GORINCHEM Op vrijdag 29 december 2017 vindt de eerste editie van 'Winterklanken' plaats. Juliya Belyanevich is initiatiefneemster en legt uit waarom niemand dit muziekspektakel mag missen:

 

Wat houdt 'Winterklanken' in?

,,Het is een verzameling van verschillende klassieke muziekoptredens door internationale musici, verspreid over unieke locaties in Gorinchem. Het begint om 16.00 uur bij de ijsbaan op de Grote Markt en het laatste optreden vindt rond 19.00 uur plaats in de Schuilkerk. De rest houden we nog eventjes geheim."

 

Hoe is dit idee ontstaan?

,,Winterklanken is het resultaat van een grote vraag naar klassieke evenementen in Gorinchem én mijn enthousiasme om mensen in Gorinchem een andere kant van de muziekwereld te laten zien. Klassieke muziek is de basis van elk muziekgenre waarna de verschillende muziekculturen hun eigen stijl verder hebben ontwikkeld in de loop der jaren."

 

Wat is uw connectie met klassieke muziek?

,,Ik ben geboren in Oekraïne in een zeer muzikale familie. Ik was van kinds af aan omgeven door muzikanten en muziek. Toen ik zes jaar oud was nam ik vioolles. Toen ik 24 was, studeerde ik af aan de 'Muziek Academie' in Kiev. De technieken en methodes die ik daar heb geleerd behoren tot 's wereld beste. Toen ik in maart 2015 naar Nederland, Gorinchem kwam, was ik vastbesloten om ook Gorinchem kennis te laten maken met dit muzikale erfgoed."

 

Waarom zou iedereen 'Winterklanken' moeten meemaken?

,,Omdat het iets nieuws is in Gorinchem. Het is een spectaculaire manier om de mensen in deze feestelijke decembermaand entertainment te kunnen bieden. We bereiken hiermee echt een nieuw level in de Gorcumse standaarden. Een nieuw hoogtepunt in Gorinchem. Geniet, lach, beleef Winterklanken en word blij!"

Kaarten kosten 25 euro, inclusief een hapje en een drankje. Het aantal plaatsen is beperkt dus bestel snel kaarten bij Theater de Vijfzinnen, via www.denieuwedoelen.nl.