• Han Berendsen van stadsbrouwerij Dukes tapt een lekker speciaalbiertje.

    Tim Hartman

Eerste Gorcums Bierfestival groot succes

GORINCHEM Het Gorcums Bierfestival, dat zondag voor het eerst werd gehouden, is een enorm succes gebleken. Ruim zeshonderd bierliefhebbers trokken naar het Natuurcentrum om biertjes te proeven. ,,Ik heb alleen maar positieve geluiden gehoord", zegt organisator Han Berendsen verheugd.

door Tim Hartman

Wie zondag het Gijs van Andelpark naderde, werd vanzelf richting het Natuurcentrum geloodst. Daar kwam een sfeervol muziekje en de overheerlijke geur van 'BBQ Heaven' je vanzelf tegemoet. Eenmaal bij het Natuurcentrum aangekomen, was er voldoende te genieten op het eerste Gorcums Bierfestival.
Het bierfestival is een idee van Han Berendsen en Robert Links die sinds vorig jaar zijn begonnen met stadsbrouwerij Dukes. Zelf struinden ze al verschillende bierfestivals af, maar eentje in hun eigen Gorinchem ontbrak nog. En dus besloten ze alle vaders het ultieme Vaderdagcadeau te geven.

Het bierfestival bleek echter niet enkel voor vaders aantrekkelijk. Zowel mannen als vrouwen genoten volop van de 24 speciaalbiertjes die zes brouwerijen hadden meegenomen. Als organisator mocht de Gorcumse stadsbrouwerij Dukes uiteraard niet ontbreken. Verder verzorgden ook Sint Crispijn (Waalwijk), 't Kuipertje (Heukelum), Ebontree (Dordrecht), Nachtbrouwerij (Dongen) en De School (Badhoevedorp) speciaalbieren van de tap. Daarnaast verzorgde 'Oscar Draait Plaatjes' een sfeervol muziekje en nam de Barber Bus verschillende kapsels en baarden onder handen.
,,Ook de combinatie met het Natuurcentrum bleek een heel goede", vindt Berendsen. Waar ouders lekker hun biertjes konden proeven, konden kinderen zich vermaken bij de geitjes, varkentjes of op het springkussen. ,,Dat maakt het een heel leuke dag voor de hele familie", stelt Berendsen. ,,Lekker biertjes proeven, hapje erbij. De sfeer is gewoon heel goed."

Als het aan Berendsen ligt komt er volgend jaar absoluut een tweede editie van het Gorcums Bierfestival. ,,Ik heb geen wanklank gehoord en ik heb de vraag al meer dan eens gekregen of er een vervolg komt. Wat ons betreft wel", besluit Berendsen enthousiast.