• Janus Visser/BDU
  • Eethuis Aksu

Eethuis Aksu nodigt vluchtelingen uit voor gezamelijke maaltijd

GORINCHEM Eethuis Aksu in de Koningin Wilhelminalaan nodigt de vluchtelingen die momenteel in het belastingkantoor verblijven uit voor een gezamelijke maaltijd op zaterdag 26 december. Naast de vluchtelingen zijn ook de wijkbewoners van harte welkom. ,,Wij willen hiermee laten dat zien gastheerschap iets is wat gedeeld kan worden en dat een gezamelijke maaltijd voor verbinding zorgt", aldus de eigenaren van het eethuis,Tekir en Avci.

De gasten komen zaterdag 26 december vanaf 13.00 uur langs in het eethuis. Niet allemaal tegeilijk, maar in drie groepen. De eigenaren van het eethuis in de Koningin Wilhelminalaan verwachten een gezellige drukte. De vluchtelingen hoeven zich geen zorgen te maken over de kosten van de maaltijd. Die worden betaald door de eigenaren van het eethuis. ,,Die mensen hebben al genoeg leed meegemaakt. Wij willen ze hiermee laten zien dat het ook anders kan en dat wij Gorcumers gastvrij zijn", zegt de heer Avci.

Het idee ontstond toen de initiatiefnemers van de kledinginzameling de zaak aan de Koningin Wilhelmonalaan binnenstapten met een spaarpot voor vluchtelingen. De eigenaren besloten dat ze meer voor de vluchtelingen konden doen dan alleen het laten vullen van een spaarpotje. ,,Dus kwamen we op het idee om ze een maaltijd te schenken, daar waar we goed in zijn. Het kost wel wat, maar dan heb je ook echt iets betekend, zeker als ze er goede contacten aan overhouden met wijkbewoners", vervolgt mevrouw Tekir. Uiteindelijk is het idee in samenwerking met Vluchtelingenwerk en COA van de grond gekomen.

De drie groepen zullen zaterdagmiddag langskomen tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Eethuis Aksu is gevestigd aan de Koningin Wilhelminalaan 36. Degenen die langs willen komen moeten zich realiseren dat het een gezellige drukte zal worden.

Voor vragen over dit initiatief: de heer Avci, 06-43152465. Vanwege het karakter van de middag is vooraf reserveren niet mogelijk.