Elk kwartier door techniek verrast bij Game On!

GORINCHEM Game On! beleeft op 8 en 9 april zijn lustrumeditie. 4200 leerlingen uit de groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste klas uit het voortgezet onderwijs maken kennis alle facetten van een toekomst in de techniek, aan de hand van een toer langs zeven themapleinen vol spectaculaire eyecatchers.

Er staat een F16 op de beursvloer in de Evenementenhal Gorinchem en een Interseptor-schip waarmee de marine in de Indische Oceaan op piraten jaagt. Binnengebracht door de luchtmacht en de Gorcumse scheepswerf Damen Shipyards. Studenten van de Technische Universiteit in Delft hopen hun menselijk aangedreven onderzeeër te demonstreren tijdens Game On! En leerlingen van het Technasium van het Merewade College hebben met een 3D-printer een drone gemaakt waarmee tijdens het evenement een live stream worden gemaakt. Het is maar een greep uit wat er te doen en te zien is voor de bezoekers op 8 en 9 april. ,,De scholieren leggen een parcours af langs de pleinen", vertelt Menno de Wilde, die het hi-tech plein en het maritieme plein coördineert. ,,Ze zijn daarmee tweeënhalf uur in de weer, met een kwartier per plein. Zo worden ze iedere vijftien minuten opnieuw verrast door verschillende vormen van techniek. Ze doen opdrachten en beantwoorden vragen en kunnen daarmee nog een prijs winnen."

De coating van snoepjes met suiker en een smaaktest aansluitend, een demonstratie van een solar-boatteam dat aan een wereldkampioenschap heeft meegedaan, bodemproefjes. Een toekomst in techniek in vele vormen wordt aan de scholieren gepresenteerd tijdens Game On!