Elyse bouwt dialysekliniek in Gorinchem

GORINCHEM Elyse klinieken voor nierzorg bouwt een nieuwe dialysekliniek aan de Gildenweg in Gorinchem. Naar verwachting zal de kliniek in september 2016 de deuren openen. Nierpatiënten uit Gorinchem en omstreken die afhankelijk zijn van dialyse hoeven hierdoor minder te reizen om hun behandelingen te ondergaan. Elyse klinieken werkt hierbij nauw samen met Rivas Zorggroep en het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Vanuit het Albert Schweitzer ziekenhuis is nefroloog Mario Korte aan Elyse Gorinchem verbonden. De kliniek in Gorinchem ligt om de hoek bij het Beatrixziekenhuis.Bij calamiteiten kan snel en efficiënt een beroep worden gedaan op aanvullende noodzakelijke zorg.

De vestiging in Gorinchem is de vijfde Elyse kliniek in Nederland. De relatief jonge nierzorgverlener richt zich op kleinschalige dialyse in een huiselijke sfeer, buiten het ziekenhuis. De organisatie is gericht op het minder belastend maken van nierzorg voor patiënten door het bieden van persoonlijke aandacht in een vertrouwde sfeer. Elyse noemt het de combinatie van het medische en menselijke aspect van zorg verlenen.

Dialyse is erg belastend voor patiënten. De zware behandeling moet meerdere malen per week plaatsvinden. Voor patiënten is het prettig om een klein team zorgverleners te hebben. Daarom kiest Elyse voor een vast team, bestaande uit een nefroloog (specialist nieraandoeningen), dialyseverpleegkundigen, diëtist en maatschappelijk werker.