• Jilles van Schelt

En de naam is... Democraten Gorinchem

GORINCHEM De nieuwe politieke beweging van onder anderen raadsleden Pierre Schefferlie en Tamara Hoogesteger heeft maandagavond haar naam bekend gemaakt: Democraten Gorinchem.

door Tim Hartman

Meer sociale koop bespreekbaar maken, directe inspraak bij bijvoorbeeld de keuze voor een burgemeester, meer ruimte voor koffie en een gesprekje in de zorg en het streven naar de meest duurzame gemeente van Nederland: het zijn enkele speerpunten die Democraten Gorinchem naar voren brengt tijdens de officiële bekendmaking. ,,De speerpunten zijn nog in de maak. We willen daarvoor ook het eerst het dialoog met de mensen in de stad aangaan", aldus Schefferlie, initiatiefnemer van de nieuwe beweging.

Vorige week legde Schefferlie al uit dat de nieuwe beweging een beroep doet actieve burgers van Gorinchem. Ro van Doesburg, Kees van Willigen, Toon Mik en Ries Pauk sloten zich al aan. Een beweging van en voor burgers, zo zou Democraten Gorinchem genoemd mogen worden. ,,Minder gedoe, veel doen. We hopen daarmee dat de verwondering over de politiek in Gorinchem afneemt", aldus Schefferlie.

,,Wij nodigen de burgers van Gorinchem uit die naar de stad uitstralen 'kom maar'. Mensen die nu niet gehoord worden door de 'oude politiek' moeten zich door ons gehoord voelen", vult Kees van Willigen aan.