Ervaar de Shelterbox tijdens Open Havendag

GORINCHEM Door een tsunami, bosbrand of andere ramp dakloos geraakt. Hoe voelt dat? Tijdens de Open Havendag van zaterdag 21 mei kan iedereen zich voor éventjes zo'n rampslachtoffer wanen. Dat wil zeggen: een relatief gelukkig slachtoffer, dat een

Shelterbox heeft gekregen om met z'n gezin tijdelijk in te wonen. Tijdens de Open Havendag staat op het Eind voor het eerst in Nederland zo'n Shelterbox. belangstellenden kunnen er een kijkje in nemen.

Een Shelterbox is een ruime familietent en noodhulppakket in één. Met deze kwaliteitstent en andere essentiële gebruiksvoorwerpen om te kunnen eten, drinken en slapen, kunnen mensen die dakloos geworden zijn door een (natuur-)ramp of oorlog zich weer circa zes maanden redden. Het doel van de actie om de Shelterbox tentoon te stellen, is om geld in te zamelen om wereldwijd nóg meer Shelterboxen te kunnen inzetten.

De Shelterbox tijdens Open Havendag is geregeld door Rotaryclub Gorinchem. Deze club heeft inmiddels ruim 40 Shelterboxen ter waarde van € 750,- gedoneerd. Dat allemaal dankzij bijdragen van inwoners en ondernemers in Gorinchem. Ook tijdens Open havendag kan er geld gedoneerd worden voor de aanschaf van deze Shelterboxen.