• Stadfotograaf

ESP Entertainment verovert Gorinchem

GORINCHEM Stichting Gorcums Carnaval en ESP Entertainment slaan vanaf dit jaar de handen ineen om carnaval in Gorinchem weer groots te maken. Drie weken lang blikken we vooruit op het carnavalsfeest. Deze week: ESP Entertainment, het bedrijf dat feestvierend Gorinchem wel vaker uit haar dak laat gaan.

door Tim Hartman

ESP Entertainment of ATG Audiovisueel? Wat is nu precies wat? Eigenaar Gerard van der Meijden lacht: ,,Veel mensen denken inderdaad dat ESP Entertainment hetzelfde is, omdat er op het gebouw en de busjes gewoon ATG staat. Maar dat is niet helemaal waar."

Het begon allemaal met de discoshow Sound Paradise, zo legt Van der Meijden uit. ,,Dat werd groter en groter. En we gingen naast discoshows ook steeds meer licht- en geluidsklussen doen. Toen hebben we het entertainment- en het techniekgedeelte opgesplitst. Met ATG Audiovisueel regelen we al het licht en geluid en de evenementen, waaronder Sound Paradise, zijn doorgegaan onder ESP Entertainment."

Het is nu dan ook ESP Entertainment dat de Nieuwe Doelen, tijdens Carnaval omgedoopt tot Bliekengat, op zijn kop moet zetten. Het is na het Mispelgat (Zaltbommel) het tweede carnavalsfeest dat Van der Meijden en zijn team nieuw leven in moeten blazen. ,,In Zaltbommel hebben we een heel mooi feest staan. Dat moet in Gorinchem ook lukken."

Carnaval is Van der Meijden niet vreemd en ook in Gorinchem bouwt hij regelmatig een feestje. ,,De feesten variëren van een tuinfeestje tot het Spiegeltentenfestival in het Lingebos of bijvoorbeeld Summer Start Dance op de Grote Markt", geeft hij enkele voorbeelden. Maar met ATG konden ook het Gorcum Sportgala, New Years Eve in de Evenementenhal en het Network Business Event al rekenen op de steun van Van der Meijden. ,,Dus ja, wat hebben we met Gorinchem? We zitten relatief dichtbij en met zowel ATG als ESP Entertainment zijn we behoorlijk actief de laatste jaren. Gorinchem weet dus dat we een goed feestje kunnen bouwen", besluit hij lachend. Voor meer informatie: www.atg-av.nl.