• Rivas Zorggroep

Evenement met thema Leefstijl als medicijn

GORINCHEM Diabetes type 2 heet in de volksmond ouderdomssuiker. Het is met ruim 1,2 miljoen Nederlandse patiënten de meest voorkomende vorm van diabetes. Een gezonde leefstijl de kans op diabetes type 2. Rivas Zorggroep houdt op donderdag 7 juni een gratis toegankelijk evenement met het thema Leefstijl als medicijn: voorkom diabetes. Het evenement vindt van 19.30 tot 21.30 uur plaats in het Grand Café van verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg 61 in Gorinchem. Aanmelden kan via de website www.rivas.nl/eventleef&.

Bij diabetes type 2 reageert het lichaam niet meer goed op insuline, waardoor er te veel suiker in het bloed blijft zitten. Eerst maakt het lichaam extra insuline aan, maar na verloop van tijd wordt dit steeds minder. Over de risicofactoren, het herkennen van diabetes, de invloed van leefstijl en behandeling van diabetes type 2 houden internist-endocrinoloog Martijn Canoy en diëtist Frans van der Putten een uitgebreide lezing.

Na de lezingen kunnen bezoekers de interactieve informatiemarkt bezoeken. Hier kunnen zij onder andere hun risico op diabetes 2 testen, hun bloedsuiker laten meten en bij een beweegcoach persoonlijke beweegadviezen krijgen.

Ook is er een ruim assortiment boeken in relatie tot het thema te koop, die contant of met pinpas kunnen worden aangeschaft. Bij de proeverij kunnen bezoekers koolhydraatarme hapjes proberen. De recepten daarvan liggen klaar, zodat de hapjes ook thuis nog eens kunnen worden gemaakt.

Het evenement vindt van 19.30 tot 21.30 uur plaats in het Grand Café van verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg 61 in Gorinchem. Inloop is vanaf 19.15 uur. De toegang is kosteloos. Van tevoren aanmelden is verplicht, omdat maximaal 150 mensen aan het evenement kunnen deelnemen. Aanmelden kan snel en gemakkelijk via de website www.rivas.nl/eventleef&.