Expositie Cees de Boon en Evaline Kemp in Bannehof

GORINCHEM In woonzorgcentrum Bannehof is momenteel een expositie te zien van vader en dochter Cees de Boon en Evaline Kemp. Liefhebbers kunnen hun schilderijen tot eind december bewonderen in deze Rivas-locatie aan de Voermanstraat 169 in Gorinchem.

Cees de Boon is sinds 1957 werkzaam geweest in de architectenbranche. ,,In mijn werk heb ik veel te maken gehad met technische tekenen," vertelt hij. ,,Daarom koos ik er na mijn pensioen voor een cursus schilderen te volgen onder leiding van Gorcums kunstenaar Arie Brinkman. Inmiddels schilder ik alweer 22 jaar samen met mijn dochter. Mijn werk bestaat uit landschappen van Gorinchem met olieverf op doek."

De liefde voor schilderen heeft Evaline meegekregen van haar vader en vele bekende Gorcumse kunstenaars hebben haar geïnspireerd en gestimuleerd, waaronder Arie Brinkman. Een aantal jaar geleden is zij met fijnschilderkunst in aanraking gekomen. ,, Ik schilder graag in mijn vrije tijd met acryl of olieverf op doek of hout. Hierbij laat ik me inspireren door onder andere de natuur en schilder ik graag stillevens." Momenteel volgt Evaline een fijnschilderopleiding aan de kunstacademie te Wildt in Amstelveen. ,,Ik hoop nog vele jaren plezier te hebben van het ontdekken van kleuren, vormen en me daarin nog verder te kunnen ontwikkelen."