• Rivas Zorggroep

Expositie Marijke van Balen in Beatrixziekenhuis

GORINCHEM In de centrale hal van het Beatrixziekenhuis is momenteel een sfeervolle expositie te zien van schilderes en beeldend kunstenares Marijke van Balen. Liefhebbers kunnen een aantal van haar schilderijen tot eind juni bewonderen in deze Rivas-locatie aan de Banneweg 57 in Gorinchem.

De Nijmeegse kunstenares Marijke van Balen kreeg haar fascinatie voor het vak mee van haar vader, die ook kunstenaar was. Ze volgde opleidingen aan de HBO lerarenopleiding tekenen en handvaardigheid in Nijmegen en aan de Academie voor beeldende kunsten in Arnhem.

De schilderijen van Marijke zijn figuratief en expressief met een sterk kleurgebruik. Ze is vooral in het portret gespecialiseerd, waarbij het haar gaat om de uitstraling van de persoon en het vangen van het karakter. Naast schilderijen maakt Marijke ook beeldhouwwerken in brons, waarvan hetzelfde gezegd kan worden. Zowel in haar ruimtelijke werken als in haar schilderijen probeert zij steeds haar werk tot leven te brengen.

In het Beatrixziekenhuis zijn regelmatig exposities te zien. Deze exposities dragen bij aan een prettige sfeer voor patiënten en bezoekers. Dit past binnen het Planetree-concept voor mensgerichte zorg waar Rivas Zorggroep mee werkt. Hierbij staat onder andere aandacht voor kunst en cultuur centraal.

Meer informatie over de werken van Marijke van Balen is te vinden op www.marijkevanbalen.nl. Voor meer informatie over het Beatrixziekenhuis, kijk op www.beatrixziekenhuis.nl of bel met Rivas Zorglijn 0900-8440.