• Piet Augustijn

Expositie Nel den Buitelaar in stadhuis Gorinchem

GORINCHEM In het stadhuis van Gorinchem is tot en met 3 februari de tentoonstelling Kleur-Vorm-Lijn van Nel den Buitelaar te zien. Hoewel het werk (enkele schilderijen en voornamelijk werk op papier) abstract oog, komen de voorstellingen uit de werkelijkheid. Zij richt zich op een detail uit bv. een landschap, dat wordt uitvergroot, waardoor het bijna abstract wordt. Toch is de werkelijkheid ook te zien, als je er maar voor open staat. Het lijnenpatroon in de voegen van een muur, de repeterende raam- en deurpartijen, patronen in de klinkers op straat. Regelmaat en ritme liggen onder handbereik.

Grafische- en geometrische elementen bepalen voor een belangrijk deel de opbouw van natuurlijke structuren. Al die elementen komen in het werk van Nel terug. Bij haar geen heftige emoties, maar zorgvuldig en bedachtzaam tot stand gekomen werken met kleur, vorm en lijn. Organisatie: Werkgroep Tentoonstellingen.

Openingstijden: maandag tot en met donderdag 9.00-17.00 uur, vrijdag 9.00 - 12.00 uur en tijdens bijeenkomsten en vergaderingen.