• Paul de Bruijn

Expositie Paul de Bruijn in woonzorgcentrum Bannehof

GORINCHEM In woonzorgcentrum Bannehof in Gorinchem zijn momenteel schilderijen te zien van kunstschilder Paul de Bruijn. Liefhebbers kunnen zijn werken tot en met 31 maart bewonderen in deze Rivas-locatie aan de Voermanstraat 169.

Paul de Bruijn woont in Oud-Alblas en begon dertien jaar geleden met schilderen. Paul: ,,Toen ik in 2004 een landschapsschilderijtje met acrylverf had gemaakt, kreeg ik de smaak te pakken. Na het maken en verkopen van meer landschappen en stillevens, stapte ik in 2006 over op olieverf. Mijn grote voorbeelden zijn de kunstschilders Theirry Poncelet, Andreas Schelfhout en Frans Hals." Naast landschappen schildert Paul ook historische portretten van mensen en dieren. Zijn schilderijen waren al eerder te zien in Rivas-locaties De Alblashof in Alblasserdam en 't Waellant in Nieuw-Lekkerland.

In woonzorgcentrum Bannehof en andere Rivas-locaties zijn regelmatig exposities te zien. Deze exposities dragen bij aan een prettige sfeer voor cliënten en bezoekers. Dit past binnen het Planetree-concept voor mensgerichte zorg waar Rivas Zorggroep mee werkt. Hierbij staat onder andere aandacht voor kunst en cultuur centraal.

Fotobijschrift:

Paul de Bruijn exposeert tot en met 31 maart met zijn schilderijen in woonzorgcentrum Bannehof in Gorinchem.