• Zomerfeest Gorinchem

Feestneger komt naar Gorinchem

GORINCHEM De Feestneger staat zaterdag 19 augustus op het podium op de Groenmarkt tijdens het Zomerfeest. Hij komt samen met Dansado. Samen hebben ze al menig festival op zijn kop gezet. Na festivals als Paaspop, 7th Sunday, Hockeyloverz, WiSH Outdoor en Solar is het tijd voor de Gorcumse Groenmarkt. Vorige week werd al bekend gemaakt dat de Snollebollekes en het Feestteam op 19 augustus naar Gorinchem komen.

Maar er is meer te doen op zaterdag 19 augustus. In 2015 stond zijn broertje Jordy op het podium op de Groenmarkt. Dit jaar is het de beurt aan Dominic Graat. In 2014 werd Dominic uitgeroepen tot beste opkomende party dj van Nederland en dat heeft Gorinchem vrijdag 19 mei tijdens Summer Start Dance kunnen merken. Dominic gaf toen een voorproefje van wat er zaterdag 19 augustus te wachten staat. Tussen alle acts zal Dominic zijn aanstekelijke setjes draaien.

De zomerfeest-zaterdag wordt zoals elk jaar ook weer afgesloten met een spectaculair vuurwerk door Vuurwerk Brinkman. Als dank aan de stad biedt Vuurwerk Brinkman al sinds mensenheugenis het vuurwerk aan op de zaterdagavond van het Zomerfeest. Ook dit jaar zal het een drukte van belang zijn op de stadswallen, Buiten de Waterpoort en op de dijk. Niet alleen in Gorinchem, maar ook aan 'd'n overkant'.

Wekelijks maakt de organisatie van het Zomerfeest op de Groenmarkt een deel van haar programma bekend. Dinsdag 15 augustus staan Oakmadness, Puinhoop Kollektiv, Stepherd & Skinto en Jonna Fraser op het podium. Woensdag 16 augustus is het de beurt aan Paul Sinha, Diggy Dex en Broederliefde. Donderdag 17 augustus kan worden geluisterd naar Stillmode, Rondé en Douwe Bob. Tim van Werd, DubVision en Julian Jordan staan vrijdag 18 augustus op het podium. Zaterdag 19 augustus is het dus tijd voor Het Feestteam, Snollebollekes, De Feestneger en Dansado en Dominic Graat. Het zomerfeest wordt op zondag 20 augustus afgesloten met een optreden van Zuco 103.