• foto: GP-foto

Fenexpo houdt op te bestaan

GORINCHEM De Fenexpo Businessdagen krijgen geen vervolg. Na elf edities houdt het netwerkevenement dat jaarlijks plaatsvond in de Evenementenhal in Gorinchem op te bestaan. Dit liet organisator Henk Fennema vrijdagochtend weten via een bericht op Twitter.


De belangstelling voor de Fenexpo Businessdagen bleek afgelopen editie een stuk minder dan het jaar ervoor. Maar liefst zestig procent van de deelnemers van 2017 besloot om diverse redenen niet deel te nemen aan het netwerkevenement. ,,Met veel inspanning en publiciteit is het toch gelukt om een mooie beurs te organiseren, maar wij schrokken erg van deze ontwikkeling," aldus Henk Fennema in het bericht dat uitging naar exposanten en andere relaties.
,,Ondanks een trouwe kern van deelnemers was er elk jaar weer opnieuw de uitdaging om nieuwe exposanten te vinden om ervoor te zorgen dat de omvang van de beursvloer niet kleiner werd. het verkooptraject is moeizaam en kost veel energie want beursdeelname blijkt voor ondernemers in het midden en klein bedrijf toch een hele beslissing," vervolgt Fennema.
De rek is er uit zo constateert Henk Fennema. ,,Omdat de beurs al jaren niet meer groeit heb ik mijzelf afgevraagd of de Fenexpo wel echt de functie heeft in de regio die ik graag had gezien. Dit is helaas niet het geval en dan is het moeilijk om elk jaar weer gemotiveerd te blijven."
Volgens Fennema zijn deze situatie maar ook het financiële aspect de belangrijkste reden om te stoppen met de Fenexpo. ,,De fantastische sfeer die er elkaar jaar was zal ik enorm missen," aldus Fennema.