Fietslessen voor vrouwen

GORINCHEM Fietsen gaat niet iedereen 'als vanzelf'. De afgelopen tien weken werd er voor de zesde keer een fietscursus georganiseerd. Opnieuw heeft een groep van twaalf vrouwen afkomstig uit diverse landen leren fietsen.

Tijdens de fietslessen werd begonnen met theorie; het oefenen van verkeersborden en oefenen van de verkeersregels met werkbladen. Vervolgens was er tijd voor gezelligheid, koffie, thee huisgemaakte koekjes of taart. Het tweede deel van de les werd gebruikt om het fietsen zelf te oefenen. De eerste lessen vonden plaats op het skateplein achter buurtcentrum PoGo. Daarna werd gefietst op een parkeerplaats, rustige straten in de Haarwijk en uiteindelijk over doorgaande wegen.

Inmiddels hebben de afgelopen 4 jaar al meer dan 50 vrouwen fietslessen gevolgd. De bedoeling is om in het voorjaar van 2018 opnieuw met fietslessen te starten. Vrouwen die mee willen doen zijn van harte welkom. Geringe kennis van de Nederlandse taal vormt hiervoor geen beperking. Aanmelden is mogelijk door te bellen naar telefoonnummer 06-12918489. De fietslessen wordt ondersteund door Gorinchem Beweegt en Bike Totaal.