Fit en gezond met seniorenfitness van Rivas

GORINCHEM Veel mensen gaan minder bewegen naarmate zij ouder worden. Maar juist voor ouderen is bewegen zinvol. Daarom kunnen mensen van 55 jaar en ouder deelnemen aan seniorenfitness van Rivas. Onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut werken deelnemers aan hun conditie, kracht en mobiliteit.

,,Er zijn verschillende redenen waarom ouderen minder bewegen", zegt Jori van Zee, fysiotherapeut bij Rivas. ,,Er kunnen lichamelijke klachten optreden en activiteiten kosten meer energie. Ook hebben veel ouderen het idee dat zij minder kunnen en hoeft sporten voor hen niet meer zo intensief te zijn." Toch is bewegen belangrijk voor ouderen. Jori: ,,Het uithoudingsvermogen neemt toe, botverlies wordt tegengegaan en de kans op hart- en vaatziekten neemt af. Ook zorgt bewegen voor een gevoel van welbevinden."

Daarom kunnen 55-plussers bij Rivas seniorenfitness volgen. Deelnemers trainen één keer per week een uur onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut. Het begin (de warming-up) en het einde (de cooling-down) van de training volgen deelnemers in groepsverband. De rest van de tijd werken zij aan hun persoonlijke doelen. Daarbij wordt gebruikgemaakt van verschillende fitnessapparaten, zoals een hometrainer en een roeiapparaat.

De trainingen vinden plaats op maandag, donderdag en vrijdag in de oefenzaal van de afdeling fysiotherapie in verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg 61 in Gorinchem. De kosten bedragen € 65,- per kwartaal.

Voor meer informatie en aanmelden: kijk op www.rivas.nl of neem op werkdagen contact op met Jori van Zee, (0183) 64 57 14 of Annelies Bruigom, (0183) 64 57 12.