• Stichting Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal

Flypast door Dakota DC-3 uit de Tweede Wereldoorlog

VUREN De Dakota ZA947 'Kwicherbichen' van de Battle of Britain Memorial Flight zal op donderdag 4 mei een flypast maken boven Opijnen en Fort Vuren. De exacte tijd zal ongeveer twee weken voor 4 mei bekend zijn.

De Stichting Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal (EGVL) is trots dat dit bijzondere vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog als eerbetoon aan de geallieerde vliegeniers en al degenen die zich voor onze vrijheid hebben ingezet, een flypast boven Lingewaal (Fort Vuren) en Neerijnen (Opijnen) zal maken. Tijdens de flypast zal het vliegtuig drie rondjes boven Opijnen en Fort Vuren vliegen. Belangstellenden zijn welkom boven op het fort (Waaldijk 29 te Vuren) en zullen daar een fantastisch uitzicht op de laag overkomende Dakota hebben.

Deze Dakota mettwee Pratt & Whitney R-1830 motoren is een transport vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog en is bekend door de inzet bij de luchtlandingen tijdens operatie Market Garden in september 1944.

Vorig jaar heeft deze Dakota eveneens een flypast gemaakt boven Fort Vuren wat bijzonder indrukwekkend was voor de vele aanwezigen.