Frank van der Meijden exposeert in Gorinchem

GORINCHEM Frank van der Meijden exposeert vanaf 12 april een aantal werken in het eetcafé Achterdekerk. Het is zijn eerste expositie in Gorinchem en voor die gelegenheid zal hij ook zijn grootste werk La Parata Bizarra opstellen in de etalage van Poort6, naast Achterdekerk.

Frank van der Meijden, woont sinds kort weer in Gorinchem. Hij is na zijn carrière als o.a. manager van bekende Nederlandse popgroepen (Doe Maar, Bløf) inmiddels ruim 5 jaar actief als kunstenaar. De voorstelling die hij maakt, zijn altijd 3-dimensionaal en meestal opgebouwd als diorama's in kisten. Hij gebruikt daarvoor dingen die gevonden zijn op rommelmarkten, e.d. (beeldjes, barbiepoppen, action-men, sierraden, plastic bloemen etc.) en gebruikte materialen als lompen of bamboe, plantenresten e.d. Soms verlicht. De voorstelling heeft vrijwel altijd een verhaal als grondslag of een symbolische en/of surrealistische betekenis.

Inmiddels heeft de Amsterdamse Galerie Leslie Smith hem als vaste kunstenaar aangetrokken en wordt zijn werk in Amsterdam, maar ook op grote beurzen in het buitenland zoals Art Miami en Art Silicon Valley tentoongesteld.

La Parata Bizarra (in Poort6) is een diorama van 9 meter lang en vertelt het verhaal (naar de opvattingen van Frank van der Meijden) van de westerse samenleving sinds het begin van onze jaartelling in 9 symbolische delen. Maar tegelijkertijd kan je het ook zien als de geschiedenis van gebeurtenissen in je eigen leven.