Fred Delfgaauw wint met Wachtkamer van de liefde de Veghelse Toneel Publieksprijs

GORINCHEM / VEGHEL Ieder jaar reikt Theater De Blauwe Kei een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen. Alle bezoekers van toneelvoorstellingen kunnen door middel van een stemkaart een cijfer geven voor de betreffende voorstellingen. De voorstelling die het einde van het seizoen het hoogste punt heeft gekregen, wint. Met een gemiddelde van een 9,2 ging de prijs dit jaar naar Fred Delfgaauw en zijn voorstelling Wachtkamer van de liefde, een solotoneelvoorstelling met een aantal kleurrijke personages die allemaal een verhaal vertellen over hun zoektocht naar de liefde.

Yan van der Heijden, directeur van Theater De Blauwe Kei, overhandigde de prijs persoonlijk aan Fred Delfgaauw. Deze theatermaker heeft een geheel eigen theaterstijl gecreëerd. Het is een wonderbaarlijke versmelting van meerdere disciplines. Herman van Veen zei ooit: ,,Delfgaauw is een gezelschap in zijn eentje. Humor en ontroering liggen in zijn aangrijpende voorstellingen altijd pal naast elkaar."

Fred Delfgaauw: ,,Ik vind het geweldig dat ik de Toneel Publieksprijs van Veghel heb gewonnen, omdat ik heel lang van mijn poppenspelerimago af wil en graag wil laten zien dat ik een toneelspeler ben die gebruik maakt van poppen. Het is een grote eer, een erkenning en een mooi compliment! Een prijs van het publiek is voor theatermakers de belangrijkste prijs die je kunt krijgen." Ook Yan van der Heijden is zeer verheugd met het feit dat Fred Delfgaauw dit jaar de Veghelse Toneel Publieksprijs heeft gewonnen. Yan: ,,Ik vind het persoonlijk erg leuk dat Fred er dit jaar met de prijs vandoor gaat. Ik volg Fred al jaren en bewonder hem enorm. Hij is een bijzondere theatermaker en ik gun hem deze erkenning dan ook van harte."

Zowel uit het hoge cijfer, als uit de bezoekersreacties, blijkt dat het Veghelse publiek erg onder de indruk was van Wachtkamer van de liefde. In het stuk komt de vijfendertig jaar theaterervaring van Delfgaauw prachtig samen met zijn meesterlijke poppenspel. De bezoekers waren lovend over het bijzondere stuk. Het is ,,uniek in zijn soort en heel bijzonder." De verhalen waren "uit het leven gegrepen". Een bezoeker schreef zelfs: "hoezo poppen" om aan te geven hoe levensecht de karakters waren. Kortom: "fantastisch" en "verrassend" waren veel gemaakte opmerkingen van het publiek.

Voorstellingen die eerder de Veghelse Toneel Publieksprijs wonnen zijn onder andere Boeing Boeing (Jon van Eerd e.a.), Oog om Oog (Linda van Dyck, Victor Löw e.a.), Zadelpijn en ander damesleed (Renée Soutendijk, Lieneke Le Roux e.a.) en Gejaagd door de Wind (Anna Drijver, Nasrdin Dchar e.a.).

Ook volgend seizoen kunt u in Theater De Blauwe Kei weer genieten van diverse toneelvoorstellingen, die wederom allemaal kans maken op de Veghelse Toneel Publieksprijs. Het gehele programma is te vinden op www.blauwekei.nl.

Foto: Roy Grünewald (regisseur), Yan van der Heijden (directeur De Blauwe Kei), Fred Delfgaauw (artiest) en Marc Lodik (impresariaat George Visser) - (fotograaf: Maaike van Schaijk)