• Persfoto @eeez

Fusion jazz in Peeriscoop

GORINCHEM Theater Peeriscoop is zondag 17 maart het decor van een fusion jazz concert van @eeez. Het optreden begint om 16.00 uur. De entree, inclusief een consumptie, bedraagt 12,50 euro. Kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend. Na afloop van de voorstelling staat er een tafel met heerlijke hapjes klaar. Kaarten zijn te bestellen op www.peeriscoop.nl of via 0183-690022.

De band @eeez heeft muzikanten met jarenlange ervaring in de soul, de blues, funkrock, jazz-fusion en alles wat daar tussenin zit. @eeez bestaat uit zes allround muzikanten: Rob Lenselink, Erroll Antonie, Jan de Kroon, Paul Scheepmaker, Jeroen van Klooster en Peter Lit. Door de verschillende achtergronden van de mannen is er een afwisselend en zeer uiteenlopend repertoire ontstaan. De band heeft inmiddels tal van mooie nummers weten te vinden in het rijke jazzfusion idioom van de laatste drie, vier decennia en weet deze op een eigentijdse en eigenwijze wijze overtuigend neer te zetten. Denk daarbij aan nummers van Soullive, Weather Report, Spyro Gyra, Marcus Miller, de YellowJackets, Tania Maria, George Duke etc.

Naast de bovenstaande muzikanten bestaat er ook een variant; @eeez XL en met deze bezetting wordt in Gorinchem het tweede gedeelte gespeeld. De band wordt dan uitgebreid met het zeer ervaren zangduo Michael van den Hurk en Anneloes van Kervel. In dit geval worden er spetterende nummers toegevoegd van bijvoorbeeld Stevie Wonder, Toto, of Tower of Power. Net even anders en wat toeganlijker dan de instrumentale sets.