Garages krijgen facelift

GORINCHEM De parkeergarages moeten de nieuwe poort voor de stad gaan vormen. Dat vindt wethouder Hans Freije. ,,De mensen moeten in de parkeergarages meteen het gevoel hebben dat ze midden in Gorinchem lopen. Ze moeten zich welkom voelen en zin hebben om de stad in te gaan", vertelt de wethouder. De garages Kazerneplein en Kweeklust krijgen dan ook een 'facelift'.

Niet alleen worden de garages met gele verf opgefleurd, maar ook moeten symbolen en pijlen meer duidelijkheid verschaffen. Ook enorme foto's van Gorinchem worden aangebracht voor een andere, maar bovenal betere beleving.

De opknapbeurt valt samen met het terugkeren van de slagbomen vanaf 1 oktober. Daardoor kan er weer achteraf betaald worden. Het parkeren in Gorinchem heeft al de nodige voeten in de aarde gehad en door middel van deze maatregelen hoopt Freije dat de rust weer terugkeert.

Zo zullen er ook de nodige acties plaats vinden gekoppeld aan de Gastvrij Gorinchempas. Met deze pas kunnen mensen in meer dan 130 gemeenten onder andere per minuut betalen, hoeven de mensen niet meer in de rij te staan en wordt er eens per maand het parkeergeld betaald. Ook winkeliers kunnen gebruik maken van de pas en mogelijk de klanten tegemoet komen in het parkeergeld. Ook zijn er acties waarin onder andere het tweede uur met korting geparkeerd kan worden en het derde uur zelfs gratis geparkeerd kan worden. ,,Zo moet parkeren weer makkelijk en leuk worden", aldus Freije.