• Logo Geefwinkel Gorinchem

    Geefwinkel

Geefwinkel op brutale wijze overvallen

GORINCHEM De Geefwinkel in de Burgstraat in Gorinchem is vorige week vrijdag 9 maart overvallen. De winkel waar je spullen gratis kunt ophalen, heeft eigenlijk nauwelijks geld in huis. Toch kozen de overvallers de winkel 'zonder geld' als doelwit. De overvaller had het gemunt op de donatiepot met kleingeld die op de balie in de winkel staat. Een van de vrijwilligers werd door de man met een mes bedreigd toen zij achter hem aanging in de hoop hem te pakken te krijgen.

De vrijwilligers en de aanwezige klanten zijn erg geschrokken van de brutale overval. ,,Hoe ongelooflijk laf is deze daad dan wel niet? Zeker als je vooraf weet dat je alleen wat losgeld als buit kan scoren. Je schroomt niet een mes te trekken en een vrijwilligster te bedreigen", schrijft een vrijwilligster in een bericht aan de redactie van deze krant. Ze doet tevens een oproep aan de dader om zichzelf te melden bij de politie. De Geefwinkel heeft aangifte gedaan van de overval.

De man greep die middag de pot van de balie. Hij had de capuchon van zijn jas bij binnenkomst dicht om zijn gezicht getrokken, maar een alerte vrijwilligster kon toch een een blik op zijn gezicht werpen. Toen de man er van door ging, ging de vrijwilligster achter hem aan en riep om hulp. Daarop bedreigde de man haar met een mes. Ook een toevallige voorbijganger, een minderjarige jongen uit Woudrichem, werd door hem zonder reden met het mes bedreigd. ,,Je hebt hiermee mensen voor de rest van hun leven beschadigd", aldus een geëmotioneerde vrijwilligster in haar relaas waarin zij zich richt tot de dader.

De Geefwinkel hoopt dat de dader zich snel meldt bij de politie.