Geen theater, maar luxe appartementen in V&D-pand

GORINCHEM Het voormalig pand van de V&D heeft een nieuwe eigenaar en krijgt dus ook een nieuwe invulling. Geen theater, maar luxe appartementen. Ontwikkelaar ProSor betaalde om en nabij de twee miljoen euro voor het pand.

ProSor kocht het pand van Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer en wil achttien appartementen realiseren met parkeerplaatsen op de begane grond in combinatie met mogelijk detailhandel/dienstverlening en een passage die mensen makkelijk van het Kazerneplein naar de Groenmarkt moet leiden.

Het nieuws leidde afgelopen week al tot de nodige gefronste wenkbrauwen aangezien de gemeente het pand nog zag als een optie voor de realisatie van een theater/cultuurhuis.

OVERVALLEN ,,Maandag 20 november werden wij overvallen door het signaal dat het pand een nieuwe eigenaar zou hebben", stelt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. ,,Dit signaal is juist. Wij hebben contact gezocht met de nieuwe eigenaar. Hij heeft aangegeven bereid te zijn om met ons het gesprek aan te gaan over mogelijkheden van het realiseren van een Cultuurhuis in het pand. Dit gesprek zullen we zo spoedig mogelijk voeren."

De PvdA diende meteen schriftelijke vragen in. Daarin vraagt de fractie zich af hoe het kan dat het college door de verkoop is overvallen.

GORCUMSE PROJECTEN Op de website van ProSor prijken ook twee andere recente projecten in Gorinchem. De ombouw van het voormalig Doelhuis in de Molenstraat tot twee stadswoningen en de herontwikkeling van een pand nabij de 'Stadspoort van Gorinchem' gelegen aan de Westwagenstraat tot acht studio's en tien appartementen. Maar ook het voormalig pand van de SNS-bank en het oude postkantoor werd door ProSor herontwikkeld.