• Ronald den Uijl

Genomineerden Sportgala bekend

GORINCHEM De genomineerde sporters, ploegen en initiatieven zijn bekend voor de zesde editie van het Gorcum Sportgala. Het jaarlijkse feest voor sportief Gorcum vindt in 2016 plaats op 12 februari in schouwburg De Nieuwe Doelen.

Twee bekende en drie nieuwe gezichten in de categorie Sporter van het jaar. De nieuwe gezichten zijn Nederlands kampioen Shaolin Kempo in zijn categorie, Achmed Sellami, de 19-jarige Elite wielrenster Jeanne Korevaar en op internationaal niveau spelend waterpoloster Amarens Genee. De andere genomineerden zijn waterpolo-international Dagmar Genee (tweede op het WK in 2015) en Nederlands topskiër Djordy Schaaf (opnieuw meervoudig Nederlands skikampoen bij de jeugd en bij de senioren ook een podiumplaats)

Dit jaar in de race voor Sporttalent van het Jaar zijn de 10-jarige wielrenner Christiaan van Rees van Jan van Arckel (vele zeges en podiumplaatsen en goud op NK mountainbike), atletiekster Sarah Kortland van Typhoon (2e op de Nederlandse horden ranglijst), Vera Benders die bij Kuen Way aan Kempo doet (goud op het WK Kempo in Antalya, Turkije), basketballer Ruud Lutterman (deelgenomen aan het EK en zijn debuut gemaakt in de Nederlandse Eredivisie) en last but not least de Gorinchemse tafeltennisser Max Romeijn (kampioen van Zuid-Holland in zijn leeftijdscategorie en hij speelt als junior mee in de landelijke tweede divisie senioren).

Dan de Sportploeg van het Jaar. Hier zijn genomineerd: GKV/Enomics 1 (play-offs gehaald met zelf opgeleide spelers in de Hoofdklasse), Jan van Arckel Damesploeg (1e eindklassement clubcompetitie, 3e bij Nederlands Club Kampioenschap ploegentijdrit) en opnieuw genomineerd, zaalvoetbalteam Jogadores CF 1 (kampioen topklasse, gepromoveerd naar het op een na hoogste niveau van Nederland, de eerste divisie).

In aanmerking voor het Sportinitiatief van het Jaar komen de Schaakschool van Schaakclub Giessen en Linge, de Keepershelm van Unitas, het Basketbal Event van GOBA, G-Handbal en Jeugdhandbal van Achilles, GIGA Kangaroedag van GKV/Enomics, het Watertappunt van Proxsys* Leaugue, Liever bewegen dan moe van Fynes Fitness, het Jeugdtennisstoernooi van GTC Overwaard en Schot in de roos van GJS.

Tijdens het Gorcum Sportgala wordt ook de Sportfoto van het Jaar gekozen en worden verschillende vrijwilligers uit de Gorcumse sportwereld in het zonnetje gezet. Sportfoto's kunnen nog t/m donderdag 31 december 2015 worden gestuurd naar sportgala@gorinchem.nl