• Wilhelmina Herwijnen
  • Wilhelmina Herwijnen
  • Wilhelmina Herwijnen

Geslaagd jubileumconcert Wilhelmina Herwijnen

HERWIJNEN Muziekvereniging Wilhelmina vierde zaterdag het 120-jarig jubileum met een reünieconcert. Er hadden zich zoveel oud-leden gemeld dat de fanfare deze dag verdubbeld was in bezetting. Ook kon er een slagwerkgroep geformeerd worden.
's Middags werd er gerepeteerd, waarna een gezellige maaltijd volgde waarbij veel herinneringen werden opgehaald. Ook de foto's die op twee schermen werden vertoond zorgden voor een leuke terugblik. 's Avonds trad het reünieorkest op voor een bomvolle zaal van dorpshuis De Poort. Bij de slagwerkgroep onder leiding van Abel de Vries van Lucifers Slagwerk speelden oud-leden met tientallen jaren ervaring en net gestarte leerlingen met veel plezier samen. De vereniging hoopt dat de groep kan uitgroeien tot een volwaardige opvolger van de drumband die in het verleden deel uitmaakte van de club.
Onder leiding van Ron van Duffelen speelde de fanfare eerst in de normale bezetting. Na de pauze zette het reünieorkest een goed optreden neer, met onder andere The Floral Dance en Music van John Miles. Het publiek bedankte de muzikanten met een staande ovatie.