Geslaagde iftarmaaltijd bij de Intervam

GORINCHEM De Iftarmaaltijd die vrijdag door de bewonerscommissie Intervam werd gehouden voor alle buurtbewoners is succesvol verlopen. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om samen te eten en elkaar te ontmoeten.

Vrijdag 17 juni organiseert de bewonerscommissie Intervam een Iftar Maaltijd voor alle buurtbewoners. Een iftar is de avondmaal die moslims tijdens de Ramadan na zonondergang nuttigen. Een groep vrijwillige bewoners heeft de maaltijd bereid. Het doel is om op ongedwongen wijze de sociale samenhang te bevorderen. Onder het genot van culinaire hoogstandjes worden vele contacten gelegd en zinnige gesprekken gevoerd. Onderling contact, saamhorigheid, tolerantie, respect en wederzijds begrip voor een andere cultuur is het beoogde resultaat.

De iftar is gelijk de start van het buurtproject 'Intervam in de lift'. Bewoners en organisaties werken samen om de leefbaarheid in de Intervam te verbeteren. Gemeente, Poort6, Gorinchem Beweegt, Student4buurt, jongerenwerk The Mall en politie hebben hiervoor samen met bewoners het initiatief genomen.

Wethouder Eva Dansen, bestuurder Poort6 René Wiersema en de bewonerscommissie geven op 17 juni gezamenlijk het feestelijke startsein voor Intervam in de lift.